fredag 30 januari 2015

BA

Onsdag 28/1 kl 16.30

Dagarna i Buenos Aires flög förbi i rekordfart. Dagtid var det sightseeing och people watching som gällde. Det är väldigt intressant att se hur stor skillnaden är mellan de rika kvarteren i norr och de fattiga i syd. Både människorna och byggnaderna har helt unika karaktärer. Även kvällarna i huvudstaden var väldigt aktiva. Hann bland annat med en tangoshow och en trumföreställning. Hade ingen aning om vad som var att vänta när vi gav oss av till trumstället men det visade sig bli en av de bästa utekvällarna jag haft i Sydamerika. På scen fanns cirka 20 män med olika versioner av trummor. Dom var sjukt duktiga och musiken var så rytmisk och medryckande. Publikhavet var i stort sett ett enda stort raveparty. Vi dansade tills svetten bokstavligt talat droppade och hade hur kul som helst. När stället stängde fortsatte festen utanför på gatan. En väldigt annorlunda och minnesvärd kväll. 

En annan sak som var annorlunda och ovant var den extrema hettan. Till och med lokalborna tyckte det var lite onödigt varmt med över 35 grader. Vi som var vana med kylan nere i Patagonien trodde att vi skulle smälta. 

Nu är vi på väg mot Iguazufallet. Landskapet har återigen ändrats från platt stäpp till mer regnskogsaktig djungel. Men med regn kommer svalka och det är välkommet i det här läget. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar