lördag 15 juni 2013

Chiang Mai

Sitter i en supergullig liten park i den thailändska småstaden Chiang Mai. Dom påstår att det ska finnas internet här men det verkar inte fungera så publicerar inlägget sen när jag kommer tillbaka till vårt guest house. Igår lämnade vi Bangkok med nattbussen.  Resan på tio timmar tog oss nästan rakt norrut. Bussen var inte vilken buss som helst utan en VIP buss. Det skämtade vi om när vi bokade biljetten men det visade sig verkligen vara VIP. Superbekväma säten som gick att fälla ner och bli nästan som en riktig säng, dessutom med inbyggd massage. Gott om filtar och kuddar, varsin tv och en "bussvärdinna" som sprang runt och serverade mat och snacks. Vi som i princip hade väntat oss en knarrig asiatisk buss med träbänkar blev inte måttligt exalterade ska erkännas. Som enda västerlänningar på bussen blev det nog en del blickar och fniss bakom våra ryggar när vi hysteriskt skrattandes trycker på alla knappar vi ser, men det kan vi bjuda på. Tyvärr var vägen aningens gropig vilket resulterade i att jag sov som en bebis hela vägen medan Tina inte fick en blund. Därför ligger hon nu på guest houset och försöker vila upp sig medan jag är ute och upptäcker på egen hand. 

Här i Chiang Mai är det många som ger sig it i djungeln för att trekka, ziplina, och rida på elefanter. Alla tre aktiviteterna låter ju onekligen lockande så vi ska nog försöka ta oss ut i vildmarken vi med. 

Just nu skulle man inte kunna tro att vi är mitt i regnsäsongen. Solen strålar, fåglarna kvittrar och det är säkert över 30 grader. Likadant var det igår. Dagen innan var det ihållande regn och översvämmat överallt. Försöker tänka på det när jag tycker att det blir lite i klibbigaste laget i solen. 

Utsikt just nu:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar