söndag 16 juni 2013

Djungeltur

Vi sitter återigen på balkongen och är mycket nöjda med dagen. Djungeln  var varm och solig och bjöd på lite av varje. Vi inledde det hela med en liten elefantritt. Med vår vanliga tur fick Tina och jag rida på den största och grinigaste elefanten. Tror dock inte att det var hennes fel lika mycket som det var hennes skötares. Han var inte på det bästa av humör och var både högröstad och hårdhänt mot henne. Att han dessutom tände en joint efter halva ritten gjorde inte precis vår uppfattning om honom bättre. Stundtals var vi helt övertygade om att vi skulle ramla av elefanten och minst bryta nacken. Trots branta backar både uppför och nedför och en elefant som gärna kastade sig ner för slänter för att beta så fort tillfälle gavs överlevde vi dock det hela. Som belöning för det erbjöd fru elefant några rejäla duschar med hjälp av snabeln. 

Efter den pärsen fortsatte dagen med en kortare djungeltrekk genom en bergsby och till ett vattenfall. Vet inte om det är jag som är bortskämd sen Nya Zeeland men vattenfallet var ingenting som imponerade på mig.

Dagens höjdpunkt var den avslutande bambuflotten. Det är precis som det låter, en 7-8 bambustammar ihopbundna med snöre som i lagom hastighet tar sig fram längst en flod. Längst fram står en thailändsk pojke och styr med en pinne som hjälpmedel. Tyvärr var just vår flotte konstruerad för att transportera typ ett genomsnittligt japanskt par och inte fyra långa och ståtliga européer så den befann sig konstant en halv till en decimeter under vattenytan. Det resulterade i fyra väldigt blöta europeiska rumpor. Vilket i och för sig inte spelade någon roll då det senare utbröt fullt vattenkrig mot de thailändska barn som var nere vid floden för att svalka sig och alla var sjöblöta i alla fall. Mycket roligt var det hur som! 

Det kan ha varit så att vi fått lite solsting av solskenet och alla aktiviteter för nu sitter vi halvt utslagna med varsin telefon och orkar inte ta oss för nånting. Tur då att jag har fått låna Tinas superbraiga bok så att jag inte behöver göra mer än att sitta här och läsa den. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar