tisdag 25 juni 2013

Vang Vieng

Sitter och kollar på vänner på en restaurang i Vang Vieng. Om ni undrar varför jag slösar bort mina värdefulla sommarlovsdagar med att titta på tv istället för att vara ute och upptäcka världen är det för att regnet öser ner. Idag igen. Det är tydligen regnsäsong i alla fall. Tvivlade lite på det för en vecka sen men nu kom den. Vår guide Rik säger att det brukar hålla på i ca två och ett halvt dygn när det regnar så här långa perioder i sträck. I sånt fall borde vi vakna till solsken imorn. Håller tummarna för det. 
En sak man kan notera om laoarna är att dom är väldigt förtjusta i att skaka saker. I varenda gatstånd kan man köpa fruit shakes vilka naturligtvis är himmelskt goda. I Luang Prabang köpte jag mig en Oreo shake (ni vet dom där svarta kakorna med vaniljkrämsfyllning?) vilken inte var lika  god. Och här i Vang Vieng ska man tydligen kunna köpa happy mushroom shakes. Kommer inte att ge nått utlåtande om hur dom smakar dock. 
VV är som ni kanske förstår en riktig partystad. Det är meningen att man ska hyra sig ett traktorinnerdäck och glida ner  för floden samtidigt som man sippar på en kall öl och kanske stannar till vid nån av barerna vid strandkanten. Tyvärr är de flesta av barerna stängda. Traktordäcken går fortfarande att få tag på men vår kära Chiao säger att vattnet står vääääldigt högt och att det är vääääldigt strömt pga allt regn. Om vi absolut mååååste ut och tuba är det nog bäst om vi hyr flytvästar också. Så därför sitter vi här och kollar på vänner. 
Imorn går bussen vidare mot huvudstaden. 
Vet inte om det syns men det regnar på ganska ordentligt där ute. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar