lördag 6 december 2014

Lake Titikaka

Är tillbaka i Puno efter att ha spenderat två dagar ute på Titikakasjön. Visste inte riktigt vad jag skulle förvänta mig av den men blev positivt överraskad. Sjön är så stor att det känns och ser ut som man befinner sig vid havet. Det är svårt att greppa att denna massiva vattenmängd faktiskt befinner sig 4000 meter över havsytan. När man ska knalla upp för en liten kulle för att kolla på solnedgången känner man dock av höjden på en gång. Förutom höjden blir man imponerad av hur vacker sjön är.
Igår gick vi iland på några flytande öar. Det är ett folkslag som traditionellt sett har byggt sina egna öar av vass som de sedan bor på i små vasshyddor. En ö håller i 25-30 år, sen är det bara att bygga sig en ny. Där talar vi om väldigt enkla levnadsförhållanden. Tyvärr kändes hela stället väldigt turistigt men det var ändå intressant att få se.
Efter det åkte vi vidare till en annan ö där vi skulle spendera natten. Vi blev uppdelade i grupper om tre och fick varsin familj som vi skulle bo hos. Jag, Viki och Brendan hamnade hos ett jättegulligt par som hade en fyraårig dotter. Ingen av oss är speciellt bra på spanska så språket var ett ganska stort hinder för kommunikationen. Det hindrade dottern som tyckte  det var jätteroligt med gringos och glatt lekte med oss hela eftermiddagen. På kvällen fick vi låna varsin traditionell klädsel och gick på fest. Det dansades ringdanser till livemusik och alla njöt av sällskapet och dansen. Imorse vaknade jag upp till den blåaste himmel jag någonsin sett. Vi stannade till för lunch på en annan ö och sen tog vi båten tillbaka till Puno igen.
Imorgon är det tidig uppstigning igen för avfärd mot Bolivia. Det blir resans tredje land och första anhalten där är huvudstaden La Paz. Ryktet säger att hostelet där har bra WiFi så förhoppningsvis dyker det upp en till uppdatering här inom ett par dagar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar