tisdag 16 december 2014

Uyuni

Lördag 13/12 kl. 14.00

Igår hade vi en heldag på Uyuni salt flats. Det är en enorm och helt platt gammal havsbotten som nu består av ett 20 meter tjockt lager av salt. Som man kan misstänka finns det inte s mycket att se där förutom saltet. Men att det är så platt ger möjlighet till en hel del roliga foton om man leker med perspektivet lite. Vi har flera hängivna fotografer i gruppen så det togs massvis med foton. Några kommer komma upp här så småningom. 

Igår var det också Hennis födelsedag så så fort vi kom tillbaka till samhället Uyuni svidande vi om för utgång. Efter en ganska livlig diskussion med vår tour guide om när det var lämpligt att komma tillbaka till hotellet gav vi oss av till den lokala gringopuben. Vi är ju alla vuxna människor så det kändes fånigt att han skulle försöka bestämma vilken tid det var läggdags. Kvällen involverade billiga drinkar, fotboll på gatan och "silent disco" i hotellobbyn och Henni var mycket nöjd med sin 19-årsdag. Inte lika nöjd i morse när vi gick upp kl 6 för att åka vidare mot nya äventyr.

Imorgon tar vi oss in i det fjärde landet på resan: Argentina. Jag hade ungefär motsvarande 100 svenska kronor i bolivianos kvar i plånboken som jag precis försökte göra mig av med i en liten mini market. Ni anar inte hur mycket boliviansk choklad man kan få för 100 spänn! 

2 kommentarer:

  1. Hahaha ni fick lite curfew på köpet med denne guide låter det som ;)

    SvaraRadera
  2. Hej ! Det är roligt att läsa din intressanta blogg !
    God Jul och Gott Nytt År önskar Eva Gustafsson med familj

    SvaraRadera