måndag 5 augusti 2013

Wayanad

4/8 kl. 18.45

Nu har vi varit i Indien i fyra dagar och hunnit med lika många städer. Resan har gått i rasande fart genom Mumbai, Bangalore, Mysore och nu slutligen Kalpetta. Anledningen är att ingen av oss har nån större lust att slösa vår dyrbara tid på att andas avgaser i kaotiska städer när det finns vildmark att upptäcka. Vi har ju bara fyra veckor i landet och ett ganska pressat schema så det är ingen idé att ligga på latsidan. 

Nu är vi i alla fall i området Wayanad. Det består av stora mängder djungel och tjusningen med det är att man kan leta efter vilda elefanter. Det har vi roat oss med idag. Tyvärr utan resultat dock. Men vi fick i alla fall en annan mycket minnesvärd upplevelse i form av en jeepfärd på en mer än monsunskadad skogsväg. Trodde vi ett flertal tillfällen att hela bilen skulle välta men det gjorde den såklart inte.

Imorn drar vi vidare på resan söderut. Fort Kochi är destinationen och utmaningen är att lyckas hitta rätt buss både här och när vi ska byta. Det är som sagt aldrig så enkelt som att bara gå till stationen, köpa en biljett och sätta sig och vänta. Ska försöka packa med mig mycket tålamod inför morgondagen så kommer vi förhoppningsvis fram innan midnatt. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar