söndag 3 juni 2012

Cairns

Nu när vi har bott i Cairns i nästan två veckor börjar vi bli lite bekanta med staden. Jag kan därför berätta att den är befolkad av massvis med turister, backpackers och pårökta aboriginer. Det där med aboriginerna är jättesorgligt. Jag vet inte var dom kommer ifrån eller varför vi inte har sett några sånna någon annan stans än här men här finns dom i varenda liten park.

Utöver dessa invånare finns det också miljarder fladdermöss här. Och då pratar jag inte om dom små fladdermössen vi har på vinden hemma utan gigantiska fladdermöss som hänger i träden i hundratal och skriker. Det är lite som en skräckfilm faktiskt.

En till grej som är lite udda med det här hörnet av världen är att där det borde finnas en strand finns det bara femtio meter av lervälling där det tydligen bor krokodiler. Dom har en jättestor pool istället där Cairnsborna kan svalka sig. Tydligen har det funnits en fin sandstrand en gång i tiden men någon listig person började gräva ut viken för att större båtar skulle kunna komma in i hamnen och förstörde därmed stranden för all framtid. Det var ju inte så lyckat.

Nu kanske det låter som att jag inte gillar Cairns men det gör jag visst det. Det är lagom stort och gatorna är mysiga att knalla runt på. Idag var det till och med soligtså just idag gillar jag stan lite extra mycket. Dagen har spenderats med att pressa i solen. Vi har inte sett till den på länge så det är lika bra att passa på innan den försvinner igen.

Den så kallade stranden. Hamnen och Cairns Casino i bakgrunden.

Fladdermöss ska väl för övrigt inte hänga ute i solen mitt på dagen?

4 kommentarer:

  1. Hej! Vill bara säga att man ändå inte får bada i Cairns så nån strand behövs ju ändå inte, därav poolen. Ville bara upplysa om det :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Varför skulle man inte få bada? Finns ju massa fina stränder häromkring och där är det ju inga problem att hoppa i vattnet :)

      Radera
    2. För att det är farligt :) finns massa magneter och stingrockor plus hajar då, så det är på egen risk satt säga :)

      Radera
    3. Stingersasongen ar over och hajar finns det langs kusten i hela australien sa jag vet inte varfor det skulle vara extra farligt dar :)

      Radera