söndag 19 oktober 2014

Gordon Rocks

Det är supersent och jag borde verkligen sova. Ville bara slänga upp ett snabbt inlägg först eftersom jag ger mig av till havs imorgon och troligtvis kommer befinna mig i internetfri zon i en hel vecka.

Dagen idag har varit mycket händelserik. Jag började med två dyk vid Gordon Rocks. Det räknas som den bästa dykplatsen här i trakterna men är också känt för att vara ganska beroende av hur strömmar mm går just för dagen. Idag visade sig klipporna tyvärr inte från sin bästa sida. På sina ställen var det fruktansvärt strömt och man såg knappt fem meter framför sig. Min buddy beskrev känslan när strömmen tar tag i en som att vara i en tvättmaskin. Det var en rätt passande beskrivning. Det man framförallt letar efter vid Gordon Rocks är hammarhajar. Vi såg inga idag men det berodde nog inte på att dom inte var där utan på att sikten var så dålig att vi helt enkelt inte såg dom. Tråkigt, men så är det med naturen. Däremot hade vi både rockor och sköldpaddor som var lika stora som mig. Maffigt!

Kvällen har också varit intressant. Den började med en brasiliansk födelsedagsmiddag (godaste sushin jag ätit i mitt liv! Vem kunde tro att man skulle hitta det här?) Gick via salsadansande på torget och avslutades med VIP-fest med den equadorianska marinkåren. Där kände jag mig lite lätt underklädd i mina flip flops och fladderbyxor. Trots det blev jag bjuden på dejt igen. Den här gången av en marinofficer i full mundering, komplett med ränder på axlarna och allt. Log mitt artigaste leende och tackade nej dock. Det får bli en annan gång. 

Imorgon är det tidig uppstigning för att åka och möta upp kryssningsgruppen på flygplatsen.Sen lämnar jag som sagt civilisationen för ett tag fram över.







1 kommentar:

  1. Ha en härlig båttur! Jag ser fram emot nästa uppdatering när du har tillgång till nätet igen. Stor kram!

    SvaraRadera