måndag 29 juli 2013

Hati hati

Nu blir det lite okronologiskt och konstigt här på bloggen men ni läsare är säkert så smarta att ni kan få ihop det ändå. Här kommer nämligen några inlägg som jag har komponerat när jag inte har haft internet den senaste veckan:

21/7 kl. 15.30

Hati hati är indonesiska och betyder ta det försiktigt. Det var dom sista orden en liten gladlynt kvinna i en souveniraffär sa till oss imorse. Förutom att sälja souvenirer hyrde hon också ut mopeder och det var hela anledningen till vår konversation. Idag har vi nämligen varit på mopedutflukt! Vi befinner oss på ön Samosir i den indonesiska vulkansjön Danau Toba. Vår vistelse här är ganska kort så för att få ut det mesta av den bestämde vi oss mot vårt bättre vetande för att hyra mopeder och åka på upptäcktsfärd. Ingen av oss har kört en moppe förut, trafiken på Sumatra är känd för att vara hektisk även med asiatiska mått mätt och till råga på allt är det vänstertrafik. Det var nog tur för oss att vi valde att hyra varsin moppe istället för att göra som asiaterna och helt enkelt samåka. Trafiken på ön var väldigt lugn jämfört med fastlandet och vi kom mot alla odds hem (nästan) helskinnade. Till och med alla de hundvalpar, höns, bufflar och småbarn vi delade vägen med klarade sig oskadda. Kul var det också! Och jättevackert såklart. Öborna hör till Batak-folket. Till skillnad mot de flesta indonesier är dom kristna och vi såg fullt med små gulliga kyrkor överallt. Dessutom har dom lite speciell arkitektur med böjda tak på sina bostadshus vilket ser lite annorlunda ut. 
Efter all denna action kände jag mig tvungen att avnjuta eftermiddagen i en solstol utanför guesthouset med lite bra musik i öronen för att inte slita it mig fullständigt. 

Utsikten just nu: 


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar